Het tekort aan Zorgmedewerkers, bekend maar steeds nijpender; Langstraat Media reikt Solution4Care en haar opdrachtgevers een helpende hand!

Maandag 2 november is Hilde geïnterviewd door Langstraatmedia over de tekorten in de zorg. Het tekort aan zorgmedewerkers lijkt nu in de tweede coronagolf nog groter te worden, wat met name ontstaat doordat zorgmedewerkers zelf niet meer kunnen werken vanwege ziekte of doordat zij positief getest zijn. Hierdoor is de vraag ontstaan naar medewerkers die de zorgmedewerkers ondersteunen en bepaalde zorgtaken van hen over te nemen. Hierbij kun je denken aan ADL Zorg, zoals aankleden, wassen, maaltijden verzorgen en steunkousen aan en uit doen. Solution4Care biedt aan mensen die geen diploma in de zorg hebben een versnelde opleiding aan, zodat men deze ADL Zorg mag verlenen. Zodra men deze opleiding afgerond heeft, kunnen zij de ADL Zorg verlenen aan hulpbehoevenden en kunnen de zorgmedewerkers die bevoegd en bekwaam zijn om verpleegtechnische handelingen uit te voeren, zich op die taken richten. Het doel is dus echt om de zorgmedewerkers te ontlasten en de tijd en ruimte geven om de medische zorg te bieden.

Deze functie is geschikt voor mensen die het hart op de goede plek hebben en een bijdrage willen leveren aan het ondersteunen van zorgverleners. Uiteraard staat er een vergoeding tegenover, je ontvangt een salaris conform cao VVT. Heb je interesse of wil je graag meer informatie? Bel ons dan op nummer 0416- 673135 of stuur een mail met je motivatie naar vacatures@solution4care.nl

Je kunt het interview beluisteren via deze link